Our story - Meer dan 30 jaar expertise in Karmann Ghia's

Al van een vroege leeftijd was Stefan gefascineerd door het mooie ontwerp van de Karmann Ghia. Hij kocht geen nieuwe of tweedehandsauto als eerste auto,  hij werd in 1988 de trotse eigenaar van een Karmann Ghia van bijna 18 jaar. De Karmann Ghia was zijn eerste (auto) liefde. 

Voor de restauratie van zijn eerste Karmann kon starten was het nodig  om grondige research te doen door het lezen van de beschikbare literatuur over het merk en het bezoeken van leveranciers van onderdelen doorheen Europa. Ondertussen bouwde Stefan veel expertise op over Karmann Ghia's. Hij heeft een breed netwerk van onderdelen leveranciers  en kent wereldwijd eigenaars van een Karmann Ghia.

Hij houd ervan zijn passie te delen met andere eigenaars. Fervente liefhebbers en verzamelaars kunnen hem contacteren voor advies over het aankopen van een Karmann Ghia, het vinden van onderdelen, verkoop en restauratie advies.  

Op de foto zie je de Karmann Ghia uit 1970 met de kleur Irisch grün waar het allemaal mee begon. Stefan kocht hem in 1988 van de oorspronkelijke eigenaar met alle onderhoudsfacturen, de aankoopfactuur, handleiding  en beide sleutels.
Dez website gaat over de Volkswagen Karmann Ghia een sport auto die op de markt was van 1955 tot 1974 als 2+2 coupé en in de cabriolet versie van 1957 tot 1974. De Karmann Ghia leende het chassis en de mechaniek van de VW kever. Ontworpen werd hij door Luigi Segre van de Italiaanse ontwerpstudio Ghia en gebouwd bij Karmann in Osnabrück. 
De Karmann Ghia had intern de benaming Typ 14. In 1961, Volkswagen introduceerde de Typ 34, een  variant op basis van het nieuwe Type 3 platform.

Op deze website kan je T14 Karmann Ghia's te koop vinden alsook onderdelen en tips and tricks. We bieden ook een T14 consultancy aan.